טעים ומנחם: מתכון כרובית צלויה עם תפוחי אדמה בקארי

כרובית היא בעלת יתרונות בריאותיים מגוונים. בין השאר, הכרובית עמוסה ברכיבים תזונתיים חיוניים דוגמת סידן ומגנזיום, ומהעבר השני דלה בקלוריות כך שהיא יכולה לסייע למאמצי הדיאטה שלכם. מחקרים הראו שהיא עשויה לתרום לגוף בשלל דרכים, דוגמת ניקוי רעלים, הפחתה של רמות הכולסטרול בגוף, שמירה על בריאות הלב, הפחתת הסיכויים למחלות שונות (דוגמת סרטן), חיזוק העצמות – והרשימה עוד ארוכה.

יתרון נוסף הוא שאת הכרובית ניתן לצרוך במגוון דרכים, בעזרת כמה מתכונים טעימים ומשביעים בכל קנה מידה שתוכלו למצוא גם באינטרנט. המתכון הבא שמצאנו בשבילכם, של כרובית צלויה בתוספת תפוחי אדמה וקארי (ואתם יכולים גם להוסיף כף שמנת חמוצה או יוגורט), יראה לכם איך מוסיפים לירק הפופולארי "טוויסט" של ממש. התוצאה היא מרק מוצלח בעל מרקם משי ועושר של טעמים.

מתכון כרובית

מתכון כרובית צלויה עם תפוחי אדמה בקארי

  • מספר מנות: 8
  • זמן הכנה נטו: 50 דקות
  • זמן הכנה כללי: 90 דקות

פופולריים:

רשימת מרכיבים

  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 2 כפיות כמון טחון
  • ½1 כפיות קינמון טחון
  • ½1 כפיות כורכום טחון
  • ¼1 כפיות מלח
  • 4/3 כפית פלפל גרוס
  • ¼ כפית פלפל
  • 1 ראש כרובית קטן, חתוך לפרחים קטנים (כ-6 כוסות)
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה, מחולק
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כוס גזר, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום גדולות קצוצות
  • ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 פלפל צי'לי טרי טחון, דוגמת סרנו או חלפיניו (ניתן להוסיף עוד כקישוט)
  • קופסה (כ-400 גרם) של רוטב עגבניות ללא תוספת מלח
  • 4 כוסות מרק ירקות  – אם אין אז מים
  • 3 כוסות תפוחי אדמה "רוסט" חתוכים לקוביות
  • 3 כוסות בטטות קלופות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפיות גרידת ליים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • פחית (כ-400 גרם) חלב קוקוס
  • כוסברה טרייה קצוצה (לקישוט)

הוראות הכנה

  1. חממו מראש את התנור לטמפרטורה של כ-230 מעלות צלזיוס (450 מעלות פרנהייט)
  2. ערבבו בקערה קטנה כוסברה טחונה, כמון, קינמון, כורכום, מלח, פלפל גרוס ופלפל
  3. הוסיפו כרובית עם כף שמן אחת לקערה גדולה. פזרו כף אחת מתערובת התבלינים וערבבו פעם נוספת
  4. מרחו בשכבה אחת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. צלו את הכרובית עד להשחמת השוליים (כ-20-15 דקות בדרך כלל)
  6. במקביל, חממו את כף השמן הנותרת בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה. הוסיפו בצל וגזר ובשלו תוך כדי ערבוב תדיר, עד להשחמה (לרוב, זה קורה תוך כ-4-3 דקות)
  7. הנמיכו את האש לבינונית והמשיכו לבשל, תוך ערבוב לעיתים קרובות עד להתרככות הבצל. בדרך כלל דרושות לכך כ-4-3 דקות נוספות
  8. הוסיפו את הג'ינג'ר, הצ'ילי ושארית תערובת התבלינים לקערה. בשלו דקה נוספת תוך כדי ערבוב
  9. ערבבו פנימה רוטב עגבניות. גרדו את כל החתיכות השחומות, ובשלו במשך דקה אחת
  10. הוסיפו מרק, תפוחי אדמה, בטטה, גרידת ליים ומיץ ליים. כסו והרתיחו על אש גבוהה. לאחר מכן הנמיכו את האש, כדי לשמור על רתיחה עדינה, ובשלו כאשר הסיר מכוסה חלקית. ערבבו מדי פעם עד להתרככות הירקות, תוך כ-40-35 דקות
  11. ערבבו פנימה חלב קוקוס ואת הכרובית הצליה. החזירו לרתיחה עד להתמחחות התבשיל
  12. הגישו לסועדים. ניתן לקשט עם כוסברה וצ'ילי
  13. נשארו רזרבות? תוכלו לשמור אותן במקרר עד חמישה ימים

ערכים תזונתיים

כמות (במנה אחת) אחוז מהצריכה היומית המומלצת
קלוריות 272
סך פחמימות 33 גרם 12%
סיבים תזונתיים 7 גרם 26%
סוכרים 8 גרם
חלבון 5 גרם 11%
שומן (סה"כ) 15 גרם 19%
שומן רווי 10 גרם 51%
ויטמין A 9200IU 184%
ויטמין C 52 מ"ג 58%
חומצה פולית 74 mcg 18%
נתרן 509 מ"ג 22%
סידן 86 מ"ג 7%
ברזל 4 מ"ג 20%
מגנזיום 69 מ"ג 17%
אשלגן 911 מ"ג 19%