איך לא נופלים בפח של נעל יפה אבל לא נוחה, או אפילו מזיקה

ש נעליים קיציות, ויש חורפיות. יש אופנתיות, ויש פחות. יש נעלי גברים, ויש נעלי נשים. לא משנה באיזה נעליים מדובר – יש להן תפקיד: להגן ולתמוך בכף הרגל. ישנן מספר תכונות בסיסיות שצריך שיהיו בנעל כדי שתמלא את תפקידה:

1. כשהסוליה היא מסוג "רוקי", כלומר, כל האזור של הסוליה והעקב בא במגע עם הרצפה, תמיד תהיה התמיכה הדרושה. אך במבנה שיש סוליה ועקב נפרדים, זאת אומרת שיש אויר בין העקב לסוליה, קיימת אפשרות שאזור זה ישקע בעת העמסת משקל הגוף עליו. לכן, צריך שבתוך הנעל תהיה תמיכה מתאימה.

בדרך כלל התמיכה עשויה מפלדה או מפלסטיק קשיח, נמצאת בתוך הסוליה והיא בלתי נראית. אם בנעליים חסרה תמיכה כזו, קיים סיכוי גדול שבשימוש בהם נקבל כאבי גב.

איך בודקים? שמים את הנעל על משטח ישר וקשה – רצפה או שולחן – ומכניסים את היד לתוך הנעל ולוחצים כלפי מטה, באזור שבו אין מגע בין הסוליה והרצפה. בנעל איכותית מקום זה אינו שוקע.

2. בזמן שהנעל ללא משקל, אם העקב דורך בחלק האחורי שלו בלבד על משטח – זה בסדר גמור, מכיוון שבזמן העמסת המשקל כל העקב ישתתף בעומס. אך אם דורך רק חלקו הקדמי של העקב על המשטח, והחלק האחורי באוויר – זה לא טוב.

3. התנוחה לנעל טובה היא שבעת שהיא עומדת – העקב כולו צריך לבוא במגע עם הרצפה, או החלק האחורי שלו, והחלק האמצעי של הסוליה. על החלק הקדמי של הסוליה להיות כסנטימטר באוויר. בנעלי ספורט החלק הקדמי עולה אפילו יותר מסנטימטר. דבר זה מקל על גלגול הרגל קדימה בעת ביצוע הצעד.
. בזמן ההליכה, הרגל מתקפלת באזור הכרית הקדמית של כף הרגל, מאחורי האצבעות. נעל איכותית צריכה להתקפל באותו מקום. אם הנעל תתקפל באזור האחורי, כלומר קרוב לעקב – זה לא טוב. גם אם הנעל קשיחה ואינה מתקפלת כלל – להליכה יומיומית זה לא טוב.

5. איזור העקב צריך תמיכה. בנעל טובה האזור שמחבק את העקב צריך להיות קשיח.

6. כדאי שהסוליה לא תהיה מאוד דקה, כדי שתבודד אותנו מהרצפה.

7. יציבות הנעל היא דבר חשוב. להלן דרך לבדיקת יציבות: יש להניח את הנעל על משטח ישר – רצפה או שולחן. מרימים את הצד החיצוני בלבד של הנעל לגובה של שני סנטימטרים, כשהצד השני של הנעל נשאר במגע עם הרצפה. עוזבים את הנעל ונותנים לנחות על הרצפה. הנעל צריכה להתייצב מיד, או לאחר שני נדנודים.

8. רצוי שתהיה רפידה בתוך הנעל. יש לכך מספר יתרונות:
א. ריפוד.
ב. אפשרות להחליף את הרפידה ברפידה החדשה, אם הרפידה הישנה התבלתה והנעל עדיין במצב טוב.
ג. אפשרות לפנות מרחב בנעל לשימוש במדרסים אורתופדיים.

9. למי שמבצע הליכות – טוב שהנעל תהיה עם סגירה. זה יכול להיות עם שרוכים, או עם רצועות עם אבזמים או רצועות עם סקוץ' (הידוע גם בשם: וולקרו אוצמדן).

10. למי שיש בעיית הזעה: מומלץ להשתמש בנעליים שהגפה עשויה עור, או חומר סינטטי מאוורר.

11. כשאתם אוחזים ביד אחת את החלק האמצעי של סוליית הנעל וביד השנייה את העקב – נסו לסובב אותו. אם העקב לא מסתובב או מסתובב בקושי – הנעל טובה למניעת נקע.