נוכחות הבעל מעודדת את היולדת, מוסיפה לה כוחות ובטחון. הבעל יכול להחזיק את הרך הנולד בידיים מייד אחרי הלידה. הדבר עוזר לו להבין מהר יותר וטוב יותר שהוא הפך להיות אבא. בדרך כלל, נוכחות בלידה מקרבת את הגבר לילד ביתר שאת.
לידה בבית
לידה שמרנית במיטה על הגב
דפוס שמרני של לידה במיתה על הגב עדיין שולט בקרב הרופאים המיילדים בארץ. תנוכה זו מאוד נוחה לרופאים אך לא בהכרח ליולדת. שכיבה על הגב לא נוחה ואף גורמת לכאבים. הרחם לוחץ על כלי הדם העוברים לאורך עמוד השדרה והדבר גורם הפרעה בזרימת הדם התקינה. תהליך הלידה מואט וגוברים הסיכויים למתן משככי כאבים ותרופות לזירוז הלידה. סמים אלה אינם מועילים לא לבריאות האשה ולא לבריאות הילד. יש לזכור ששכיבה במיטה אינה התנוחה היחידה ללדת.
לידה אנכית
לאחרונה יותר ויותר נשים מעדיפות ללדת בעמידה "על ארבעת גפיהן" או בתנוחת ישיבה מקופלת "על בהונות רגליהן". קיים מגוון של תנוחות לידה אנכית. בלידה אנכית אשה יכולה לנוע בחופשיות, לעמוד ולשבת. היולדת מסתמכת על התחושה האינטואיטיבית שלה בבחירת התנוחה לבצוע הלידה בצורה הקלה והטובה ביותר.
לידה במים
שיטת הלידה במים קיבלה תנופה בחו"ל אך הינה מוכרת גם בארץ. האשה היולדת נכנסת למים (אגם, ים, אמבטיה, בריכה וכ"ד) לקראת הלידה. הכי חשוב להיות בתוך המים בזמן הפתיחה ויציאת הוולד החוצה.
יחודייות השיטה בריכוך ה"שוק" שחש הילד במעבר מסביבה מימית ברחם לסביבה אווירית מחוץ לרחם.
להלן מספר התניות נגד לשיטה זו: פחד ממים של היולדת, יולדת בעלת אגן צר, יולדת הסובלת ממחלות כרוניות, תנאים אנטיסניטריים ועוד. קל לרואת ששיטה זו אינה מתאימה לכולן.
ניתוח קיסרי