התגובה האלרגית מוגדרת כרגישות יתר של המערכת החיסונית כנגד גורם זר המכונה אלרגן. האלרגנים (גרגרי האבקה) נישאים על ידי הרוח וחרקים, חודרים לריריות העיניים, האף ולדרכי הנשימה ומעוררים אצל אנשים אלרגיים תגובה מהירה, קשה ומטרידה, אשר פוגעת קשות באיכות החיים ובתפקוד היומי.
ד"ר אנה בלנט, מנהלת מרפאת אלרגיה ואימונולוגיה במרכז הרפואי זיו אומרת, כי ניתן לאבחן ולטפל במחלת האלרגיה, וכי קיימת חשיבות באבחון מוקדם, במצב בו אין צריכת תרופות אנטי-היסטמיניות, המשמשות לטיפול והקלה בתופעות.
בביקור הראשון במרפאת אלרגיה ואימונולוגיה במרכז הרפואי זיו יערכו לפונה סדרת טסטים על העור, בכדי לאבחן האם הפונה הוא אלרגי ולמה הוא אלרגי.
כאשר מגלים את הגורמים לאלרגיה, ניתן לשקול כמה אפשרויות לטיפול.
במרפאת אלרגיה ואימונולוגיה במרכז הרפואי זיו ניתן לטפל באמצעות סדרת זריקות עם החומר אליו רגיש החולה בריכוזים נמוכים ובכמויות קטנות. לאורך תקופת הטיפול, מגדילים את המינון ומגדילים את טווח זמן הטיפולים עד פעם בחודש למשך 3 שנים. שיטת טיפול זו הוכיחה את יעילותה ב- 70-80% מהמקרים.
ד"ר אנה בלנט אומרת, כי מחלת האלרגיה הינה תורשתית ויכולה להופיע בכל גיל, אך התפתחות המחלה תלויה גם בגורמים סביבתיים.
"עונת האלרגיה מושפעת מפריחת הצמחים, לכל צמח יש עונת פריחה משלו. עונת האלרגיה האביבית מתחילה בפברואר עם פריחת הברושים. הברושים פורחים כל השנה אך שיא פריחתם מתרחש בחודש פברואר ומסתיים באפריל.
בחודש מרץ הדשאים מתחילים ללבלב ותקופת הפריחה נמשכת עד סוף האביב. בנוסף בתקופה זו, האקציה, הפקאן, אקליפטוס ועשבים כמו סרפד.
בסוף מרץ פורחת קוטלית יוהדה, צמח נפוץ ביותר באזורנו שכיח בערים. הצמח גורם לקשיים בנשימה לאלרגיים הסובלים מאסטמה.
בעונות המעבר יש התרבות גם של קרדית האבק. מזג האוויר החם הוא כר נרחב להתרבות הקרדית והיא הגורם השכיח ביותר להתפתחות תופעות האלרגיה.
אם הנכם סובלים מידי שנה מתופעות חוזרות או שלפתע השנה הנכם מתעטשים או צורבות ודומעות העיניים יתכן ופיתחתם אלרגיה אביבית".