אודות MedPortal  הרשמה לחדשות MedPortal  תקנון  שאלות נפוצות  צור קשר

 נבחרי MedPortal
ד''ר אהרון בני
נטורופתיה.

רפאל רוזנסקי
רפואה סינית .

רוצה להופיע כאן?
(אנציקלופדיה) תזונה ודיאטה >

יום העצמאות בפתח


17.4.18
ארוחת סלט יכולה להוות ארוחה שלמה ומשביעה התורמת את כל מרכיבי המזון בצלחת אחת

את יום העצמאות רובנו נעביר בנפנופים, מי במנגל בשרי ומי במנגל טבעוני. מה חשוב לדעת? ראשית, במידה ויש באפשרותכם להשתמש במנגל חשמלי או במנגל גז ולא על בסיס גחלים, מבחינה בריאותית יש לכך עדיפות רבה. בעת הצלייה על הגריל נוצרים חומרים מסרטנים ובמקרים רבים הבשר גם סופג עשן בכמות הדומה לזו של מספר קופסאות סיגריות. ככול שהבשר שוהה זמן רב יותר על הגריל ונחשף לטמפרטורת צלייה גבוהה יותר כך עולה בו שיעור החומרים מהמסוכנים לבריאות. בנוסף, ככל שהבשר שמן יותר, שומן הבשר מטפטף על הפחמים הלוהטים וגורם גם כן להיווצרות של אחד החומרים המסרטנים אשר מגיע אל הבשר דרך העשן.במידה ואתם כן עושים מנגל על גחלים, אנחנו ממליצים שזה יהיה לפרק זמן קצר, בחום נמוך ככול האפשר, להעדיף בשר פחות שמן, לא להביא את הבשר למצב well-done ולא לאכול מהחלקים השרופים.

בשרים רזים יחסית הם: בבקר – כתף, פילה, פילה מדומה, סינטה, בעוף ובהודו– בעיקר החזה ולאחר מכן הרגליים. בשרים שמנים הם: המבורגר, קבבים, נקניקיות, אנטריקוט, צלעות, כנפיים.

הנה דוגמא לסלט ירקות צבעוני עם עדשים שחורות ונגיעות מתקתקות של תפוח אותו ניתן להכין ולקחת אותו עמכם למנגל החגיגי.

מרכיבים לכ-6 מנות:

2 עגבניות

2 מלפפונים

1 גמבה אדומה בינונית

1 פלפל צהוב בינוני

חצי שקית עלי בייבי

1 תפוח עץ אדום

2/3 כוס עדשים שחורות מבושלות

לרוטב: 2 כפות שמן זית, כפית חומץ בלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

בישול העדשים – עדשים אינן חייבות בהשרייה טרם בישולן. ניתן לבשל אותן במים רותחים למשך 20-30 דקות. מומלץ לתת להן להתקרר מעט טרם הכנסתן לסלט.

חותכים את כל הירקות והתפוח לחתיכות בגודל הרצוי, מוסיפים את עלי הבייבי והעדשים המבושלות ומתבלים.

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות

פחמימות (גרם)

חלבונים (גרם)

שומנים (גרם)

98

15

3.5

3.5

שלל הירקות תורמים לנו מגוון ויטמינים ונוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות רבות, כמו כן סיבים תזונתיים המסייעים באיזון הסוכר, ומסייעים בהסדרת תהליכי העיכול. העדשים השחורות שייכות למשפחת הקטניות והן מכילות כמות גדולה של חלבון, ברזל ועוד שלל ויטמינים ומינרלים.

ארוחת סלט שכזו יכולה להוות ארוחה שלמה ומשביעה התורמת את כל מרכיבי המזון בצלחת אחת: פחמימות מורכבות, חלבון, שומן בלתי רווי, ויטמינים ומינרלים.

עינת מזור - בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת


 
גרסה להדפסה   |   שלח לחבר   |   לארכיון מאמרים
 
 אנציקלופדיה רפואית
עם המלצות לריפוי עצמי
 
 בריאות | אודות MedPortal | תקנון | קישורים | שותפים | הרשמת חברים | הרשמת רופאים ומטפלים | כניסת חברים | צור קשר | שיתופי פעולה