חמישה טיפים לתחזוקה וניקוי נכון של מכשיר שמיעה

בזכות טכנולוגיה מתקדמת וחדשנית, מכשירי השמיעה הופכים לקטנים יותר ויותר. עם יכולת משופרת של הפרדת צלילים, נוחות הפעלה ושימוש, אין פלא שהדגמים המיושנים מאבדים בהתמדה מהפופולריות שלהם. יחד עם זאת, עד כה טרם נמצא הפתרון הטכנולוגי שינקה ויתחזק באופן אוטומטי וללא מגע יד אדם את המכשיר או את האוזניות. כיצד תתחזקו נכונה את מכשיר השמיעה שלכם? אספנו חמישה טיפים חיוניים.

הפעלה חסכונית ויעילה

למדו היטב את עקרונות ההפעלה של המכשיר שברשותכם, וכך תוכלו להפעילו באופן חסכוני ויעיל. מכשיר שמיעה שאיננו בשימוש ימשיך לרוקן את הסוללה אלא אם כן תכבו אותו. יש לשים לב כי בחלק מהדגמים קיים מתג כיבוי אולם בדגמים אחרים, יש צורך לשלוף את הסוללות או לפתוח את מכסה הסוללות – מה שיביא לכיבוי המכשיר באופן מידי. כמו כן, כוונו את עוצמת ההפעלה באופן הטוב ביותר עבורכם.

שימו לב לסוללה

שימו לב לאיתותים המעידים על כך כי הסוללה עומדת לסיים את חייה. דאגו כי בכל עת תהיה ברשותכם סוללה נוספת כדי שלא תישארו ללא מכשיר פעיל. קיימים כמה דגמי סוללות מקובלות, בגדלים שונים. יש להקפיד על הכנסת הסוללה בכיוון הנכון (שלא תהיה הפוכה) וכמובן – בגודל המתאים.

לחות ומים – סכנה

אם ברצונכם למנוע את קלקול המכשיר, זכרו כי הוא רגיש למדי לנוכחות של מים ולחות. כאשר אתם מתקלחים, הקפידו על כך כי ישמר במרחק בטוח. את גוף המכשיר עצמו אין לחשוף למים, אין להשתמש בו בחוף הים או בבריכה. השימוש במים לצורך ניקוי ייעשה אך ורק בכדי לנקות את האוזניות וזאת – רק לאחר שהאוזניות הופרדו מהמכשיר עצמו.

נקו את האוזניות באופן שוטף

מכוני שמיעה מובילים מדגישים את חשיבות השמירה על ניקיון קבוע של האוזניות. מוטב לנקות אותן בכל יום – באמצעות מטלית נקיה, מטלית בד או מגבונים חד פעמיים. כך מונעים את סתימת האוזניות על ידי הלכלוך שמופרש באופן טבעי מהאוזן. מעת לעת, יש לנקות את האוזניות במים, כאשר ניתן אף לטבול אותן בכלי ובו מי סבון. לאחר מכן יש לשטוף היטב ולהניח בצד עד לייבוש.

ניקוי פילטר והחלפתו

בתוך מכשירי השמיעה על שלל סוגיהם ישנו פילטר. מעת לעת יש לבדוק שהפילטר איננו סתום ובהתאם לצורך – יש לנקות אותו באמצעות מברשת בתנועות עדינות וזהירות. במידה ואין די בניקוי, יתכן ויש להחליף את הפילטר. ההחלפה נעשית בדרך כלל במכון לאספקה ותיקון מכשירי שמיעה.