מה היא בדיקת מי שפיר?
במצבים שונים נדרשת בדיקת מי שפיר, למשל כאשר מתגלים ממצאים שאינם תקינים בבדיקת אולטרה סאונד או כאשר קיים סיכון למחלה תורשתית. במהלך הבדיקה נלקחת דגימה שתאפשר בחינה מדוקדקת על הכרומוזומים של העובר. בעיות שונות כמו תסמונת דאון, מחסור בכרומוזומים שונים ומחלות תורשתיות, כל אלה יזוהו במהלך הבדיקה. אלא שלבדיקת מי שפיר, חשובה ככל שתהיה, יש גם לא מעט סיכונים. כחצי אחוז מכלל הנשים (1 מכל 200 בדיקות) עשויה להפיל כתוצאה מהבדיקה. סיכונים נוספים כוללים גם זיהום רחמי שבמקרים נדירים יוביל אף לאובדן הרחם או למות האם. בנוסף, ישנן בדיקות שעשויות להקשות על הסקת מסקנות חד משמעית, בין אם משום שהבעיה שנמצאה איננה ברורה (ולא תהיה ברורה עד לאחר הלידה) ובין אם משום שאין מספר תקין של תאים כדי לבצע בדיקה מלכתחילה.
בדיקת סיסי שליה http://www.genomit.co.il/ בעוד בדיקת מי שפיר אפשרית רק מהשבוע ה-16 בלבד, בדיקת סיסי שליה יכולה להתבצע בשבוע ה-10. אלא שהיתרון המשמעותי הזה נתפס כלא-רלוונטי עבור הורים רבים כאשר הם מבינים שאחד הסיכונים העיקריים של הבדיקה הוא הסיכון להפלה שהיא תוצאה ישירה של ההליך הרפואי. בעוד שיעורי ההפלות בקרב נשים שעוברות בדיקת מי שפיר הוא 0.5%, מי שעוברת בדיקת סיסי שליה מעלה את הסיכון עד ל-2%.
באתר www.genomit.co.il/ זוכה לפופולאריות רבה בעיקר משום שהיא מציעה פתרון לסיכונים הקיימים בבדיקות האחרות, סיכונים שמקורם בכך שהבדיקות האחרות פולשניות למדי. כך היא למעשה פותרת שתי דילמות במקביל: מצד אחד בדיקה שניתן לבצע בשלב מוקדם יחסית, ומצד שני נטרול הסיכונים הנלווים לבדיקות אחרות. זוהי בהחלט בשורה חשובה עבור האימהות שבדרך, לא?
תגיות: היריון