התמורות שהמרקחת מחוללת בכלי הדם שלנו:
- מנקה את כלי הדם משומנים.
- מנקה את כלי הדם מסידן.
- משפרת את חילוף החומרים בגוף.
- מסלקת כאבי ראש.
- משפרת מצב של כלי הדם הקורונריים (הכלילים) בלב ומקטינה סיכון לאירוע לב.
- מחזירה לכל כלי הדם בגוף גמישות וע"י כך מונעת טרשת כלי הדם, אירוע מוח ושיתוקים.
- משפרת ראייה.
- משפרת ומעלה כושר למידה ועבודה.
- מועילה נגד עייפות כרונית.
- מונעת היווצרות גידולים.
המרקחת מתאימה לכל אדם אשר אינו רגיש לשום. המרקחת אינה מומלצת לנשים בהריון, מניקות, תינוקות וילדים. יש להיוועץ ברופא לפני השימוש.
אופן הכנת המרקחת:
- מקלפים 300 ג' שום מהקליפה ומעבירים דרך מטחנת בשר*.
- משרים את המסה הטחונה ב- 200 ג' של אלכוהול % 96 בתוך צנצנת ומאחסנים את הצנצנת במקום חשוך ויבש לשבוע ימים.
- אחרי שבוע מעבירים (סוחטים) את המסה דרך מסננת ומוזגים את הנוזל לשני בקבוקים: בקבוק אחד גדול לאחסנה במקרר ובקבוקון אחד קטן (33 מ"ל) עם טפטפת לשימוש.
צורת הנטילה של המרקחת:
מטפטפים את המרקחת לתוך כוס עם 50 גר' חלב לפי הטבלה:
ימי נטילת המרקחת |
בוקר (טיפות) |
צהרים (טיפות) |
ערב (טיפות) |
יום 1 |
1 |
2 |
3 |
יום 2 |
4 |
5 |
6 |
יום 3 |
7 |
8 |
9 |
יום 4 |
10 |
11 |
12 |
יום 5 |
13 |
14 |
15 |
יום 6 |
15 |
14 |
13 |
יום 7 |
12 |
11 |
10 |
יום 8 |
9 |
8 |
7 |
יום 9 |
6 |
5 |
4 |
יום 10 |
3 |
2 |
1 |
יום 11 |
25 |
25 |
25 |
עד גמר המרקחת |
25 |
25 |
25 |
העברת השום דרך מטחנת בשר "בשרית" לא תאפשר שתיית המרקחת עם חלב. לשם כך יש לטחון את השום במטחנה שאינה בשרית או להשתמש בחלב סויה.
רפאל רוזנסקי (M.Sc., Dip.Ac)
תגיות: לב וכלי דם, לב, ניתוח לב פתוח, ניתוח מעקפים, דליות, דלקת ורידים, טרשת עורקים, לחץ דם גבוה, יתר לחץ דם, לחץ דם נמוך, מגרנה, מחלות לב וכלי דם