בעיות מרכזיות בציפורניים ואיך לתקן אותם – עדי גזית, מנכ"ל רשת מכוני הקוסמטיקה "סטודיו עדי"

ציפורן שבורה במקצת לא נראית כעניין גדול עד שהיא נתפסת על הסוודר שלך! אאוץ'! כולנו היינו שם. מקרי החירום בנושאי ציפורניים הם לא דבר חדש, אבל זה לא אומר שאת צריכה לקחת אותם כמובן מאליו. הנה כמה אמצעי מניעה וטריקים לתיקון כדי לשמור את הציפורניים שלך במצב מושלם

עור קרוע מסביב לציפורניים

הדבר הגרוע ביותר שאת יכולה לעשות זה לנשוך אותם! זה מעביר חיידקים מהפה שלך לעור החשוף. במקום זאת, מומלץ לטבול את האצבע במים חמים עם מלח. ברגע שזה יבש, לשים קצת קרם אנטי בקטריאלי ולכסות את הציפורן עם פלסטר. הסיבה העיקרית שהעור נקרע מסביב לציפורניים היא יובש ולכן חשוב להקפיד על מריחת קרם ידיים עם לחות מספקת, במיוחד בחודשי החורף.

פופולריים:

עור קשה מסביב לציפורן (cuticle)

קחי קצת זמן במקלחת או מייד אחרי שאת יוצאת כדי לדחוף בעדינות את העור. דבר זה יבטיח כי העור העדין במעלה הציפורן יישאר רך. מומלץ גם להשתמש בשמן ציפורן או אפילו שמנת. את יכולה גם פשוט להשתמש בשמן זית ולשפשף אותו ישירות על הציפורן לעתים קרובות ככל שאת חושבת שהציפורניים שלך צריכות את זה. לא כדאי לעשות את זה לפני צביעת הציפורניים שלך, כי אז הלק לא ידבק כמו שצריך.

ציפורניים צהובות או דהויות

הדרך הקלה והזולה ביותר להתמודד עם בעיה כזו היא להשרות את האצבעות שלך במיץ לימון. אבל שימי לב לא לעשות את זה אם יש לך ציפורן שבורה או עור קרוע כי זה ישרוף! את יכולה גם לקחת מברשת ציפורניים או מברשת שיניים ולקרצף אותן עם קצת משחת שיניים המכילה מי חמצן.

ציפורניים לא אחידות

לא כל הציפורניים ישרות וחלקות למשעי. קיימים כמה מוצרים למילוי הקערים בציפורניים אבל הדרך הפשוטה יותר היא להשתמש במשייף עדין כדי להחליק אותן. אם הקערים הם עמוקים ועל ציפורניים רבות, מומלץ לבדוק עם מניקוריסטית מוסמכת, כי זה יכול לעתים להיות סימן של חוסר תזונתי.

אז איך בכל זאת לשמור על ציפורניים בריאות יותר?

1. תזונה מאוזנת והרבה מים הם רק כמה מהדרכים הפשוטות ליצירת ציפורניים בריאות יותר. יש להקפיד על מזונות עשירים בחלבון כמו דגים, שעוזרים לבנות ציפורן חזקה. במחקרים שנערכו לאחרונה, חוקרים מצאו כי תוספים של ביוטין (ממשפחת הוויטמין B ) שיפרו את חוזק הציפורן ומנעו פיצול ושבירה. אם הציפורניים שלך חלשות או שבירות, 300 מ"ג של ביוטין, שלוש פעמים ביום, עשוי להיות כל מה שאת צריכה כדי לחזק ולעבות אותן. עם זאת, זה לא עובד באופן מיידי. הטיפול צריך להיות למשך שישה חודשים או יותר לפני שתראי הבדל מורגש. מקורות המזון של ביוטין כוללים שעורה, אגוזים, אורז וסויה.

2. עדיף לא להגזים בשטיפת הידיים ולמנוע עד כמה שאפשר מגע עם חומרי ניקוי וכימיקלים.

אם את נמצאת במקצוע שבו שטיפת ידיים תכופה היא חובה, יש להשתמש בקרם לחות לעתים קרובות ככל האפשר.

3. בדקי את השמפו שלך! בעוד שרוב הנשים יודעות מתי השמפו אינו מתאים לשיער שלהן, רבות מהן לא מבינות שזה משפיע גם על הציפורניים שלהן. שמפו לשיער שומני, לדוגמא, אשר נועד לייבש שומנים טבעיים מהקרקפת, יגרום גם לייבוש הציפורניים.