219 מטופלות, שהן כמחצית מהנשים שהשתתפו במחקר, סווגו לפי בדיקת ה"ממפרינט" תחת הקבוצה של "סיכון נמוך" לחזרת המחלה בעתיד. מרבית המטופלות בקבוצה זו (85%) בחרו שלא לעבור טיפול משלים בכימותרפיה. מבין מטופלות אלו, 97% היו ללא חזרת מחלה לאחר חמש שנים. מבין 208 החולות שסווגו תחת הקטגוריה של "סיכון גבוה" על ידי הבדיקה, 81% אחוזים בחרו לעבור טיפול כימותרפיה ו – 91% מהן היו ללא חזרת מחלה לאחר חמש שנים של מעקב.
"תוצאות המחקר מראות באופן ברור כי בדיקת ה"ממפרינט" סיווגה בצורה מדויקת את המטופלות לקטגוריות סיכון גבוה או נמוך להישנות המחלה בעתיד" אומרת פרופ' לין, החוקרת הראשית במחקר. "תוצאות המחקר מאשרות את העובדה שאכן היה בטוח לוותר על הטיפול הכימותרפי לנשים שסווגו על ידי הבדיקה כסיכון נמוך ועדיין להישאר עם סיכויים מצוינים לכך שהמחלה לא תחזור בעתיד".
בנוסף, תוצאות המחקר מראות כי בדיקת ה "ממפרינט" זיהתה כ 30% יותר חולות ב"סיכון נמוך" מאשר השימוש בפרמטרים הקליניים והפתולוגיים המסורתיים כגון: גודל הגידול, סוג הגידול, רמת ההתמיינות, גיל המטופלת, סטטוס הקולטנים ההורמונליים ומצב בלוטות הלימפה, המשמשים לעתים קרובות כמדדים לקביעת הסיכון להישנות המחלה בעתיד.
ד"ר לריסה ריבו, אונקולוגית בכירה בבית החולים איכילוב על תוצאות המחקר: "תוצאות המחקר מצוינות ומחזקות את העובדה כי החולות שנמצאות 'בסיכון נמוך' לא צריכות טיפול כימותרפי, משום שהתוחלת שלהם טובה והסיכויים להישנות המחלה בעתיד נמוכים. ה'ממפרינט' הינה בדיקה גנטית שיכולה לעזור באופן משמעותי לחולות, ולכן יש לה כל זכות להתקיים כמו כל בדיקה גנטית אחרת שקיימת היום ואין כל סיבה שלא להשתמש בה. מעבר לסיכון של אותן חולות להישנות המחלה בעתיד, הבדיקה גם מסווגת את סוג המחלה וזהו כלי חשוב בהבנת מהלך המחלה".
דיוויד מקדונלד, מנכ"ל Agendia, החברה המפתחת של בדיקת ה"ממפרינט": "מבין הבדיקות הגנומיות לסרטן השד, הזמינות כיום בצורה מסחרית, זהו המחקר הראשון והיחיד המציג תוצאות פרוספקטיביות של מטופלות שעשו בדיקה גנומית ושהיה מעקב אחר מהלך המחלה שלהן במשך 5 שנים. הבדיקה יכולה להינתן כמעט לכל החולות בשלבים המוקדמים של סרטן השד. כמו כן, תוצאות בדיקת "ממפרינט" יעזרו לרופאים באופן ברור לסווג את כל המטופלות כבעלות סיכון גבוה או נמוך לחזרת המחלה בעתיד, ולבטל את חוסר הוודאות הקיים בקטגוריות מסוימות בתוצאות של בדיקות גנומיות אחרות לסרטן השד".
נועם ברעם גולדפינגר תקשורת
תגיות: סרטן שד, בדיקת ממפרינט